Očevi i kćeri je drama iz 2015. godine (u Srbiji se trenutno prikazuje) u režiji Gabrijela Mućina. Ovaj film govori istovremeno o ljubavi, ali i bolu, hrabrosti i strahu i mnogim životnim okolnostima koje na različite načine utiču na individuu.

Kejti je ćerka poznatog pisca Džejka koji je ostavši udovac, započeo bitku sa depresijom i mentalnim smetnjama. Kroz ceo scenario osećamo njegovu istinsku borbu i ljubav koju gaji prema njoj.

Istovremeno, ona je mlada psihološkinja koja pomaže deci sa socijalnim problemima. Uprkos sopstvenim nepovoljnim segmentima detinjstva i slabostima proizašlim iz njih, Kejti posao socijalnog radnika obavlja posvećeno, ne dozvoljavajući  disfunkcionalnostima njene ličnosti da utiču na to.

Film prati više perioda života: odnos ćerka-otac, Kejtinu strast da pomaže drugoj deci sa životnim problemima i Kejtin odnos sa muškarcima, tačnije izraziti strah od vezivanja. Suočavajući se sa različitim neprijatnim emocijama, ona vodi borbu sa osećajem pripadnosti, uočavajući svoj problem tek kada upoznaje Kamerona, iskreno zainteresovanog momka.

Ovo je filmsko ostvarenje koje širi vidike ostavljajući nas istovremeno zatečenim i dirnutim različitim postupcima ličnosti. Iako daleko od porodične idile, pušta nas da prodremo u kompleksnost odnosa na različitim relacijama.

Write A Comment