Ponekad mi se dešava da se zapitam o prevelikoj dostupnosti koje društvene mreže pružaju, “životima na izvol’te” koje svakodnevno gledamo skrolajući mišem, al’ se onda setim da društvene mreže mogu itetako biti iskorišćene pametno. Bolje rečeno, humano.

Grupa Just give na facebook-u okuplja nekoliko hiljada članova iz Novog Sada ( i šire), a namenjena je svima onima koji bi voleli da poklone nešto svoje što više ne koriste, a nekom drugom bi značilo. U grupi sam par meseci, nisam nikad ništa kačila niti čitala. Do nedavno.

Kada sam objavila status u kome sam neobavezno pitala da li bi neko imao (i želeo) da daruje zimsku garderobu za četiri devojčice jedne samohrane majke, bila sam, mogu slobodno reći, veoma prijatno iznenađena. Nekolicina ljudi mi se javila što u komentarima, što putem inboksa sa željom da pomogne ovoj hrabroj mami koja se bori za osmehe svoje dece, a koju sam prošle godine, putem jedne humanitarne organizacije i upoznala.

Malo je reći koliko mi je srce bilo ispunjeno, kada sam, iskusila onu dobro poznatu rečenicu: Da su ljudi, kad je nevolja u pitanju, ujedinjeniji i spremniji da pomognu. Mame i studentkinje ove grupe imale su pregršt stvari i osmeha da poklone, sve za velikim željama i pozdravima mami Ivani.

Toliko, da od svih nisam mogla uzeti garderobu, zbog mesta u autu. Ali kao i da jesam. Neka se ne osećaju da nisu učestvovale. Svaka od divnih žena koja se javila, za mene je borac poput Ivane. Borac za jedno lakše danas i vedrije sutra.

A četiri para dečjih okica, jedne mamine… su iskreni Just give sjaj.

Write A Comment