O meni

Ja sam Dijana, pedagog i sertifikovani trener emocionalne pismenosti. Sledi poznato pitanje većine: Odakle želja za društvenom naukom u dobu savremenih tehnologija i instant rešenja? I kakve su to filozofije društvenjaka?

Interes za društvene nauke sam iskazivala, čini mi se, oduvek, međutim, moja priča počinje sa upisom studija pedagogije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Kao brucoš, susretanjem prvi put sa Porodičnom pedagogijom, počela sam dublje analizirati pojedine segmente svog detinjstva, funkcionisanje i koheziju unutar porodice i shvatila koliko je vaspitanje koje su moji roditelji primenjivali imalo presudan uticaj na formiranje pojedinih mojih osobina, stavova, reakcija, ponašanja, navika, kako pozitivnih, tako i negativnih. Dobra stvar je da ništa nije nepromenljivo. Od brucoških dana do danas, mogu slobodno da kažem, osoba sam koja je konstantno radila na sebi kako kroz neposredna iskustva, kurseve, seminare, tako i kroz čitanje razne literature. “Uloga porodice u razvoju emocionalne inteligencije deteta” – tema odabrana u okviru diplomskog, a i master rada u okviru gore pomenutog predmeta Porodična pedagogija mi je mnogo značila. Baveći se ovom oblašću, nastavila sam da upoznajem sebe i svoje emocije. I niko mi to nije mogao omogućiti… sem moje želje.

Da se razumemo, rad na sebi nikad ne jenjava. Proces je to celoživotni. Što se kaže “lifelong learning”. Ali je najbolji početak, smatram, zadovoljstvo prepoznavanja i prihvatanja sebe i svega onog što te čini osobom datog trenutka.

Želeći da se stalno podstičem da čitam, istražujem i usavršavam se u oblasti u kojoj bih volela da radim i napredujem, došla sam na ideju da teme objedinim na sopstvenom sajtu koji bi bio bogat mnoštvom interesantnih, a pre svega korisnih i inspirativnih sadržaja koji se tiču upravo pomenutih aspekata života. Sajt je posvećen ne samo roditeljima, i onima koji će to tek postati, već i svima koji se bave vaspitanjem, obrazovanjem, socijalnim aspektima: nastavnicima, vaspitačima, studentima društvenih nauka, kao i onima koji bi se istinski zapitali koliko sebe poznaju, jer… kao što kaže dobri, dragi Mika Antić: “Nigde toliko ljudi kao u jednom čoveku.” Biću srećna ako bilo koji sadržaj ovog sajta bude koristio bilo kojoj osobi koja ga poseti.

Fejsbuk profil

Kontakt stranica

Write A Comment